למה לא כל מדרס מתאים לכל רגל? חשיבות ההתאמה האישית

מדרסים הם אחד הכלים החשובים ביותר שהוכחו כיעילים לשיפור איכות החיים של אנשים הסובלים מכאבים בכפות הרגליים, ברכיים, גב ועמוד השדרה. עם זאת חשוב לזכור, לא כל מדרס מתאים לכל רגל ובאמת עוזר לשפר את איכות החיים של המטופלים.

למדרסים הפשוטים שנמכרים ברשתות הפארם השונות יש סיכוי נמוך יותר לשיפור איכות החיים והקלה בכאבים לעומת מדרסים שיוצרו במכונים אורטופדיים בהתאמה אישית למטופל.

במאמר זה נסביר מדוע מדרסים גנריים (הפשוטים) אינם תמיד הפתרון המתאים וכיצד כדאי לבחור מדרסים מדויקים כאלה שיוצרו בהתאמה אישית למבנה כף הרגל שלכם.

שלב 1: להבין את הצורך האישי שלכם

לפני רכישת מדרסים, חשוב להבין מהי הסיבה שבגללה אתם זקוקים להם. האם מדובר ב:

  • כאבי רגליים כרוניים – למשל, עקב עמידה ממושכת או פעילות ספורטיבית.
  • בעיות יציבה – כמו קריסה פנימית של כף הרגל (פרונציה) או קשת גבוהה מדי.
  • מצבים רפואיים – פלטפוס, דורבן, שין ספלינטס, סוכרת או דלקת מפרקים.
  • שימוש מונע – לשיפור נוחות ותמיכה בזמן הליכה או ריצה.

במידה וזיהתם את הצורך שלכם ברשימה מעל, בשלב השני נבין למה מדרס פשוט לא עונה על כל הצרכים שברשימה.

למה לא כל מדרס מתאים לכל כף רגל

שלב 2: למה המדרסים הפשוטים לא מתאימים לכל אחד?

קיימים שני סוגים עיקריים של מדרסים:

  • מדרסים גנריים (פשוטים מוכנים מראש) – נרכשים בחנויות נעליים, ספורט או פארם ומספקים תמיכה בסיסית, אך אינם מותאמים אישית למבנה כף הרגל.
  • מדרסים בהתאמה אישית – מיוצרים בהתאם למבנה כף הרגל ולצרכים האישיים שלכם על במכונים אורתופדים מקצועים.

המדרסים הפשוטים עשויים שלא לספק תמיכה מספקת בכף הרגל, מה שעלול להוביל להחמרת הכאבים ולבעיות יציבה. לדוגמה, אנשים עם פלטפוס (קשת שטוחה) עשויים לגלות שמדרסים פשוטים אינם מספקים תמיכה נאותה לקשת כף הרגל, מה שיכול לגרום לכאבים בזמן הליכה ממושכת.

כמו כן, אנשים הסובלים מדורבן בעקב זקוקים לתמיכה ייחודית באזור העקב, ומדרס גנרי שאינו בנוי להקלה בלחץ על האזור הכואב עלול להחמיר את הבעיה. אנשים הסובלים מקשת גבוהה בכף הרגל, עלולים למצוא שהמדרסים הפשוטים מספקים תמיכה אחידה שאינה מתאימה להם, מה שעשוי להוביל לחוסר יציבות ואף לנקעים חוזרים.

בכלל, במקרים רבים קיימים הבדלים קלים באורך הרגליים או בזוויות הקרסוליים אצל כל האנשים, ורק מדרסים בהתאמה אישית יכולים לאזן הבדלים אלו ולמנוע לחץ לא תקין על מפרקי הגוף.

שלב 3: אבחון מקצועי במכון אורטופדי

במכון אורטופדי מתקדם דוגמת גל און קליניק, התאמת המדרסים מתבצעת בצורה מקצועית ומתקדמת.

ראשית, נבצע בדיקת יציבה והליכה כדי לזהות בעיות מבניות ולחץ לא תקין המופעל על כפות הרגליים. לאחר מכן, נעשה שימוש בסריקות ממוחשבות ליצירת מפה מדויקת של הלחצים המופעלים על הרגל. לבסוף, ניצור תבנית גבס תלת-מימדי על מנת לייצר מדרס מדויק שמתאים באופן מושלם למבנה כף הרגל.

שלב 4: בחירת החומרים המתאימים

תהליך בחירת החומר ממנו עשוי המדרס נעשה בשיתוף של המטופל עם המכון. מדרסים שעשויים מחומרים רכים מתאימים לאנשים הסובלים מסוכרת או דורבן בעקב, מאחר שהם מספקים נוחות מוגברת ומונעים לחץ מיותר על אזורים רגישים. לעומתם, מדרסים שעשויים מחומרים קשיחים מספקים תיקון מבני לכף הרגל ומתאימים לבעיות יציבה חמורות. בנוסף, קיימים חומרים משולבים, המשלבים תמיכה ובלימת זעזועים כדי לספק איזון אופטימלי בין נוחות ותיקון מבני של כף הרגל.

שלב 5: בדיקת התאמה ונוחות

לאחר קבלת המדרסים, חשוב לוודא שהם נוחים ומתאימים לנעליים בהן אתם משתמשים. לפעמים נדרשות התאמות קטנות לאחר תקופת הסתגלות.

שלב 6: תחזוקה והחלפה תקופתית

מדרסים בהתאמה אישית אינם מחזיקים לנצח, ועם הזמן הם מאבדים את צורתם ותמיכתם. מומלץ לבדוק אותם אחת לשנה ולשקול החלפה כל 1-2 שנים, בהתאם לרמת השחיקה ולצרכים המשתנים של כף הרגל.

למדרסים שרוכשים במכונים אורטופדים כמו גל און קליניק, מקבלים אחריות לשנה ולדגמים מסוימים אף לשנתיים.

לסיכום

לא כל מדרס מתאים לכל רגל, ולכן התאמה אישית היא קריטית לקבלת פתרון יעיל ונוח. פנייה למכון אורטופדי מקצועי תבטיח התאמה מדויקת ונוחות מרבית. אם אתם מחפשים מדרסים בהתאמה אישית ברמה הגבוהה ביותר, גל און קליניק מציעה פתרונות מתקדמים המבוססים על אבחון מקצועי ומדויק. אתם מוזמנים ליצור קשר דרך האתר או להגיע לאחד מהסניפים הנמצאים בפרדס חנה, חדרה, זכרון יעקב וסניף נתניה, ולקבל התאמה מקצועית למדרסים שישפרו את איכות חייכם.

תוכן עניינים

רוצים לבדוק התאמה לטיפול? השאירו פרטים

Scroll to Top