מדרסים רפואיים בהתאמה אישית

מדרסים רפואיים שומרים על כפות הרגליים שלך

איזון יציבות הגוף ושמירה על עמידה נכונה חשובים עד מאוד לבריאות הגוף ולמניעת בעיות גב וכתפיים שונות, מבעית ברכיים ועד כאבי גב כרוניים. רבות מבעיות רפואיות אלה ניתן למנוע על ידי התאמת מדרס אישי, המותאם לכף הרגל, וככל שזיהוי הבעיה והתאמת המדרס המתאים נעשה בשלב מוקדם יותר, כך מסייעים המדרסים למנוע את התדרדרות המצב..

אנו מחוייבים לשומר על הבריאות שלנו

הגוף שלנו הוא מכונה שצריך לשמור עליה ולתחזק אותה כל הזמן, לגוף מנגנונים המסייעים לו לשמור על איזון כף הרגל. ברוב המקרים, מאותת הכאב בכף הרגל או בגב על קיומה של בעיה, ואם אנו לא נטפל בזמן, הכאב ילך ויגבר ואפילו יחמיר, בכדי להתגבר עליו מפתח הגוף עיוותים שונים בעמידה. הפיצוי הזה מקל על הכאב אך ברוב המקרים יוצר שרשרת בעיות אחרות, ופוגע בעוד מקומות נוספים בגופנו..

תתאימו לכם את המדרסים הטובים ביותר

מדרסים זה לא פירמה או מותג, בגד או נעל שיש להמליץ. זה מוצר רפואי אורתופדי שמותאם לכל אחד באופן אישי, על פי הבעיה האורתופדית שממנה הוא סובל. אין מדובר במוצר אסתטי שעונדים או לובשים, כי אם על מוצר מסוים רפואי הנמצא בתוך הנעל שאנו נועלים.רופא אורתופד, שולח את מטופליו למכון אורתופדי, כאשר הוא מצין את הדיאגנוזה של המטופל והמכון האורתופדי, באמצעות מחשב, בונה על פי צורת כף הרגל של המטופל את המדרס הטוב ביותר עבורו.

רופאים מחייכים לשמע השאלה :"אילו מדרסים מומלצים? שכן כל עניין לגופו ולכל מטופל קיימת בעיה אחרת. גם אנשים שאין להם בעיות אורתופדיות, מעוניינים כי יהיו להם מדרסים, כך שהם יהיו יציבים יתר ולא יהיו זעזועים בגופם. זו בעצם שמירה על עצמם מפני זעזועים, סיבוב או עיקום כף הרגל, פיזור משקל על הגוף ועוד.

מדרסים לא בוחרים על פי המחיר

אין זה אומר שמדרסים יקרים הם אלה שמומלצים או שהם האיכותיים ביותר. זה לא משנה לגבי תג המחיר. למשל מדרסים שעולים 1800 ₪ לא יכולים להיות טובים יותר, מאשר מדרסים בסכום של 900 ₪, כל הנושא של מדרסים, מתחיל מהבדיקה וסוג הבעיה שממנה סובלים המטופלים, שמגיעים אל האורתופד. גם חומרי הגלם שמהם מיוצרים המדרסים עשויים להיות שונים, לדוגמא, מדרס אינם מתאימים מטופל מסוים ויוכלו להיות מתאימים למטופל אחר, יתאימו לאדם מסוים ולא לשני וכן הלאה.

ישנם מדרסים העשויים מחומר גלם קשיח. אלה שסובלים מבעיות בעקבים לא יתאימו להם מדרסים מחומרי גלם קשיחים, כי אם מחומרי גלם גמישים יותר. ראשית יש לדעת לאיזו בעיה אתם צריכים את המדרסים, האם ישנה בעיה במערכת הדם? האם המטופל סובל מסוכרת?, בעיות בחוט השדרה? באיזו עילות גופנית עוסק המטופל? האם העבודה שבה אתם עובדים מצריכה שעות רבות של עמידה? וכן הלאה.

גשו לאורתופד, בטרם תבחרו מכון  אורתופדי שיבנה עבורכם מדרסים

למרות שקיימים מדרסי מדף, כאלה שרואים בפארמים השונים, כדאי כי תתייעצו תחילה עם רופא אורתופד, אשר יאבחן את הבעיה לעומק, בעת שיבדוק אתכם בדיקה מקיפה, אך לא לפני ששאל אתכם שאלות, לגבי הכאבים שאתם חשים, מתי ז קורה? אם שי במשפחה היסטוריה של פלטפוס.רופא מקצועי יבדוק היטב את המטופל ואף ימליץ לו על מכון אורתופדי בעל וותק של שנים. המדרסים עשויים להיות שונים וכן מחירם. יש לוודא לגבי הסוג הספציפי של המדרס  שלו אתם זקוקים ולברר בכמה מכונים לגבי המיר שלהם.

מדרסים מגיעים בצורות שונות והם משמשים לבעיות בריאותיות- אורתופדיות שונות. ישנם אנשים שמעוניינים להקל על עצמם באמצעות מדרסים, אך ישנם כאלה שסובלים מבעיות כגון בעיות בכף הרגל, כאבי גב בשל עומס על הגב התחתון או חוסר יציבות. מדובר על בולמי זעזועים שלבטח אינם יכולים להזיק. כל אדם שואל את עצמו: "האם אני צריך מדרסים?" גם הפיזיותרפיסטים ממליצים על מדרסים כתמיכה, יציבות ובלימת זעזועים, כאשר העצמות בגוף רגישות.

יש לדעת, כי  הרגל שלנו, מורכבת מ-27 עצמות, המרכיבות את 33 המפרקים שנשלטים באמצעות גידים ושרירים וכל תנועה פשוטה, מבוצעת ע"י סדרת תנועות שמשתנות אם ממבנה גמיש שתואם את שטח ההליכה או הריצה, למבנה נושא משקל שמאפשר לגוף לנוע קדימה בקלות.

אז למה באמת כדאי להשתמש במדרסים?

בכל מבנה של כף רגל, אם שטוחה{פלטפוס} או אם קמורה מדי, מומלץ להשתמש במדרסים תנועה שגויה של הרגל, עשויה לגרום לסיבוב פנימי מופרז של עצם השוק והירך, מה שיגרום לכאב בברך, בכף הרגל או באגן. מדרסים רגילים, יכולים להיות נוחים בהתחלה אבל אם הם אינם ביו מכאניים אין להשתמש בהם ויש למצוא מדרסים איכותיים, כאלה שהותאמו אישית לכף הרגל ולבעיות שמהן סובל המטופל.

המדרסים למעשה, מעניקים תמיכה . הנוחות  חשובה וכן חומר הריפוד של המדרסים הינו גורם חיוני לספיגת הזעזועים בגוף. גם נעליים טובות, זו ההגנה הראשונה לנוחות ולתפקודה התקין של הרגל אבל ישנם מקרים שלא תמיד הנעל מספיקה ויש להוסיף לה מדרסים.

מדרסים איכותיים להקלה בזמן העבודה

אז אם למשל שאלתם האם אני צריך מדרסים? שאלות ותשובות תוכלו למצוא במאמר זה. אנשים שעובדים שעות רבות על רגליהם, אם בבתי חולים כאחיות, כוח עזר, רופאים או טכנאי רנטגן, זבנים בחנויות או במרכולים, חייבים כי המשקל של הגוף יפוזר נכון על כף הרגל, היו וכפות הרגליים הן הבסיס של גופנו. רוב האנשים שעובדים בבודות המצריכות מאמץ על כפות הרגליים, לבטח כבר הזמינו מדרסים אורתופדיים וכן, נעליים נוחות לעבודה של שעות רבות.

נשים הרות, במיוחד בחודשים האחרונים להריונן, נועלות נעליים נוחות ואורתופדיות ומדרסים שיפזרו את המשקל הרב שהן נושאות על גופן. המדרסים מסייעים המון ומקלים בהליכה ובעמידה על הרגליים בכלל, מה שגורם לפחות עייפות ומאמץ והקלה על כאבי כפות הרגליים והגב. כדאי תמיד להתייעץ עם אורתופד, לגבי האם אני צריך מדרסים? כ לאחר שהרופא ישאל אתכם מספר שאלות, תוכלו לדעת אם אתם תצטרכו מדרסים, מה שעשוי להועיל לגופכם.

מדרסים הם רפידות המתאימות אישית ומוכנסות לנעליים, בכדי לסייע ולתקן מצבים מסוימים, או תוספת שתהיה תמיכה לרגל, אם מבנה כף הרגל אינו תקין. המדרסים מונעים כאב ואי נוחות ומסייעים ליציבה נוחה אם בעמידה ממושכת או בהליכה. זו הסיבה שאנשים רבים שעובדים כאשר הם נמצאים בתנועה מתמדת, אם זבנים, רופאים ואחיות, מסתייעים במדרסים. השאלה היא מה משפיע על מחיר מדרסים? ראשית,תמיד ניתן למצוא מדרסים שיהיו זמינים בבתי מרקחת, אך אם הבעיה היא מורכבת יותר, יש להגיע  למכון מדרסים, אשר ייקח את מידות כפות הרגליים ויתאים לכם מדרסים בהתאמה אישית, שיהיו יעילים יותר ומותאמים לכם אישית.

זו הדרך הטובה ביותר למצוא את המדרסים שישפיעו עליכם ויחזיקו מעמד לזמן רב. הגוף הוא  כזה, שיש להשקיע בו ולכן, כדאי למצוא אנשי מקצוע בתחום המדרסים, אשר יתאימו לכם במיוחד את המדרסים הנחוצים לכם.

מדרסים פשוטים לספיגת זעזועים או מדרסים מורכבים יותר ומותאמים לכם אישית?

מדרסי מדף, הם אלה שנמכרים בחנויות הפארם השונות, מי שיש לו כף רגל "קלאסית" והמטרה היא לספוג זעזועים, כאשר אין בעיה ספציפית אורתופדית. אם מדובר על פלטפוס, בכיות בגב או בברכיים, דרבן וכדומה, כדאי להתאים אישית את המדרסים, מה שישפיע לטובה על הבעיות השונות בגופכם. חוסר איזון מבני וכן, פרונציה   מופרזת, או כפות רגליים שיש ליצור להן תמיכה אם בעמוד השדרה או באגן, יחושו טוב יותר באמצעות המדרסים. אז אם תהיתם מה משפיע על מחיר המדרסים? תוכלו להבין בעצמכם שקיים שוני מהותי, בין מדרסי מדף, לבין מדרסים שמותאמים אישית.

מדרסים בהתאמה אישית מייצרים שוויון בעומס על רגלינו

כפות הרגליים שלנו אמורות לשאת במשקל הגוף באופן שווה המאפשר לגוף להיות מונח בצורה יציבה ובטוחה על שתי כפות הרגליים. ברגע שהשוויון הזה מופר בגלל בעיה כלשהי בכף הרגל, כל היציבה נפגעת. מדרסים  בהתאמה אישית מהווים פתרון פשוט מצד אחד, אך מועיל מצד שני. המדרסים המותאמים אישית לכף רגל לפי טביעת כף הרגל האישית של כל מטופל, יוצרים פיצוי בדמות שכבה אלסטית או קשיחה במקומות המתאימים בכף הרגל, וכביכול "מעלימים" את הבעיה היציבות של הגוף , ובכף והיציבות יכולה להישאר מאוזנת ונכונה, כך נמנעת התדרדרותה של הבעיה האמורה והתפתחותן של בעיות נוספות.

מדרסים בהתאמה אישית – רק אצל המומחים

כל אדם זקוק להתאמה אישית של נעליים ומדרסים, בהתאם למבנה כף הרגל ולאופי הפעילות שהוא נוהג לעשות.  ספורטאים וחיילים, זקוקים למדרסים בעלי בולמי זעזועים,  ואילו מי שסובל מהאלוקס ולגוס (עצם בולטת במיוחד בצידה הפנימי של כף הרגל) זקוק לנעליים רחבות ומדרסים שירימו על החלק הקדמי של כף הרגל. מומלץ למי שסובל מאיזשהו כאב בכף הרגל ללכת להיבדק אצל אורתופד, להקפיד על נעילת נעליים איכותיות, המעניקות תמיכה טובה לכף הרגל ולגב,המדרסים של גל און קליניק מעבדת הליכה ובדיקת יציבות, מתמחים בהתאמת מדרסים לכל מטופל לפי כף רגלו ! אנו מייצרים מדרסים בהתאמה אישית על מנת לפתור מגוון רחב של בעיות אורתופדית שבאות לידי ביטוי בכאבים בכפות הרגליים, הברכיים, עמוד השידרה, השכמות ואגן הירכיים. כמו כן מדרסים יכולים לתת מענה לרגל סוכרתית, דורבן, , מטטרסלגיה (כאבים בעצמות המסרק), וכן למבנים מיוחדים בכף הרגל כגון: הלוקס-ולגוס (עצם בולטת ליד האגודל), פלטפוס, הולפוס (קשת גבוהה)..

שיטות לאבחנת כף הרגל והכנת המדרס בהתאמה אישית

אבחנה בשיטה אלקטרונית על ידי סורק ממוחשב

בשיטה זו הנבדק דורך בעמידה על משטח זכוכית שמתחתיו מונחים חיישנים (סנסורים) על מנת לקבל תמונה תלת- מיימד של דריכה במצב סטטי, וזיהוי מצבי הלחץ של כף האגל, לאחר מכן המידע מועבר למפעל יצור מהדרסים בהתאמה אישית להכנת המדרס,ניתן לראות את התפלגות עומס הדריכה בתמונה ההתלת-מימדית שהתקבלה..

הטבעת כף הרגל – שיטות ההטבעה בקופסת ספוג ומטבע גבס

העתקת תבנית הרגליים נעשית באמצעות הטבעתן לתוף קופסת ספוג לצורך קבלת תמונה תלת ממדית מדויקת של כף הרגל. הספוג שבקופסה הוא חומר שמקבל את צורת הרגל רק אם הרגל מוכנסת בלחץ, לאחר מכן מכינים מטבע גבס לפי צורת כף האגל המוטבעת בקופסת הספוג, לצורך הכנת מדרס באתה אישית לאותו מטופל!

שאלות ותשובות חשובות

ההתאמה האישית של מדרסים, מתחילה בבדיקה פרטנית של המטופל והבעיות האורתופדיות שמהם הוא סובל. יש למצוא את המדרס המתאים, חומר הגלם הרצוי והטכנולוגיה שעמה יש לקחת את המידות. למשל, ניתן לבנות מדרס שמתקן ליקויים כגון סטיות מבניות או תפקודיות של כף הרגל. יש לציין כי התאמה של מדרסים, דורשת מקצועיות ודיוק רב. גם ידע רב דרוש בהתאמה של המדרסים ובנייתם, כמו למשל ידע באנטומיה, פתולוגיה וביו מכאניקה.

כדאי לפנות למכונים מורשים שבהם ניתן למצוא מדרסים, ציוד למבוגרים וכל הקשור למוצרי אורתופדיה. ישנם מכונים שעובדים עם קופות החולים , כך שיש לברר אם מכונים מסוימים הם בהסדר עם קופות החולים. לפני שתיגשו למכון אורתופדי, התייעצו עם הרופא האורתופד שלכם, כך שיוכל לרשום בדיוק מה הבעיה ואילו מדרסים יש להתאים.

ישנם כמה סוגים של אנשים שזקוקים למדרסים, כאלה שיש להם בעיות ברגליים, כאלה שנולדו עם פלטפוס או מדרסים לספורטאים, בכדי שישמרו על יציבות ויקלו על משקל ויציבות גופם בענפי הספורט השונים.. המדרסים משפרים את מחזור הדם, תומכים בכף הרגל ולא לוחצים עליה, מה שגורם למשקל הגוף להתפזר. דבר זה, מקל על פעילות ספורט מאומצת. כל המדרסים היום, מותאמים במדויק, באמצעות מחשב. הרגל נמצאת על משטח של חיישנים ואז ישנה תמונה תלת ממדית. המדרסים מיוצרים מחלקים שונים ושיטת המדידה, יחד עם הטכנולוגיה החדשנית, מקנה את התוצאות המדויקות, כך שהמדרס יהיה  מותאם לכפות רגליו של הספורטאי.

בגלל שמדובר על בולמי זעזועים, לספורטאים הם נחוצים במיוחד, בגלל התנודות השונות, צירות הפתע, סיבובים ועוד, מה שקורה בספורט כגון: כדורגל, כדורסל ועוד.אמנם דרוש זמן, עד שהספורטאי יתרגל למדרסים, אך הם מונעים שלפוחיות ויבלות בכפות הרגליים, מייצבים את כפות הרגלים ומפחיתים את הסיכוי לנקע בכף הרגל.

סוגי הספורט הם שונים, אך ישנם כאלה שיש להזמין מדרסים לספורטאים, כמו למשל כדורגל, כך שיש להתאים את המדרסים לנעליים צרות, כאשר החלק הקדמי והאחורי של המדרס יהיה דק וההתמקדות תהיה בנקודת הקשת של כף הרגל. יש להתחשב בנוסף מהבעיה שממנה סובל הכדורגלן. גם כדורסל, מצריך מדרסים , אך באופן שונה מעט מהמדרסים המיועדים לכדורגלנים. במשחק הכדורסל, ישנם ניתורים באוויר כאשר מכוונים את הכדור לסל, מה שאין לכדורגלנים ולכן תהיה בלימה, בגלל המשקל הנופל על הרגליים לאחר ניתור.

ענפי ספורט נוספים המצריכים מדרסים לספורטאים הם טניס וגולף. בטניס לדוגמא, קיימת נטייה לנקוע את כף הרגל ויש להתייחס לעובדה זו.  גם מדרסים לגולף יש ליצור בדגש על תמיכה בקשת כף הרגל ומפרק ראש המסרק הראשון של כף נרגל. ספורט זה, אינו כרוך למשל בריצה או עצירות פתאומיות כמו בחלק ניכר בענפי הספורט.

רוכבי אופניים למשל, יש לאזן בזווית קלה, מה שיגרום לפחות עומס על הברכיים. יש לציין , כי המדרסים מונעים את ההיווצרות של השלפוחיות והיבלות בכפות הרגליים, מייצבים את כף הרגל ומפחיתים את הופעת הנקעים ואפילו מזרזים החלמה מנקע. חשוב להתאים מדרסים לספורטאים, על פי סוגי הספורט שהם עוסקים בו. ישנם סוגי ספורט שאין צורך להתאים עבורו מדרסים, כגון ספורט של קרב מגע, טיפוס אורבאני, קראטה, קיק בוקסינג, קפוארה ועוד.

לילדים רבים, קיימת נטייה כבר ברגע שהם מתחילים ללכת של קריסה פנימית של כף הרגל, היות ומבנה העצמות שלהם עדיין לא התפתח . זו הסיבה למעשה שילדים רבים סובלים מפלטפוס שזה בעצם רגל שטוחה. אסור לבנות לילד מדרסים אורתופדיים לילדים, ללא הפניה מפורשת של הרופא האורתופד כך שלא ייגרם לו נזק. את הילדים, יש לקחת לרופא אורתופד, מיד כשהם מתחילים ללכת, כך שיעברו ביקורת רפואית ולוודא, כי לא קיימת בעיה מולדת שניתן לטפל בה באופן מידי.

ישנם רופאים שישללו מדרסים אורתופדיים לילדים וישנם שימליצו על מדרסים. ישנם רופאים אורתופדיים, אשר ימליצו על בדיקת כף הרגל של הילד, רק בגיל 4 והם בעד שהילד יתפתח ואז ניתן יהיה לבדוק את כף רגלו.  בחו"ל למשל, הרופא האורתופד, הוא זה שיגיד להורים, איזה סוג של מדרסים יש לבנות ובישראל, הרופא רק ממליץ על מדרסים ורושם את הבעיה שממנה סובל הילד.

מעל ל80%- הצלחה לטיפול בגלי הלם בציוד מקצועי , גדול ורב עצמה, בתום 10 טיפולים.
גלילה למעלה
דילוג לתוכן